Planuri de viitor
Acasa / Despre noi / Planuri de viitor

Planuri de viitor

Dezvoltarea clinicii MARIAM nu se opreste aici. Avem numeroase idei si planuri de dezvoltare pe termen mediu si lung si ne urmam visul de a deveni unul dintre cei mai de incredere furnizori de servicii medicale pentru locuitorii din Pișchia si din localitatile invecinate: Ghiroda, Giarmata, Remetea Mare, Fibiș, Mașloc, Bogda, Zăbrani, dar si din Timișoara, Lipova, Recaș si nu numai.

Clinica MARIAM va participa la Programul de screening pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin

Programul de screening pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin, program derulat de Ministerul Sanatatii, va fi pus in aplicare incepand cu luna august 2012. In cadrul acestui program, femeile cu varste cuprinse intre 25 si 64 de ani vor beneficia de analize gratuite Babes-Papanicolau.

Screeningul cancerului de col uterin urmareste determinarea prezentei celulelor anormale aflate in stadii initiale, cand pot fi indepartate usor, inainte sa se transforme in celule maligne. Odata ce s-a produs malignizarea, tratamentul este mult mai dificil si cu o rata de succes mai scazuta.

Screeningul cancerului de col uterin consta in efectuarea testului Babes-Papanicolau, o examinare scurta si nedureroasa, in cadrul careia medicul va lua o mostra de celule de la nivelul colului uterin. Celulele vor fi analizate in laborator, pentru a identifica eventuale celule anormale.

Clinica MARIAM candideaza la proiectul „Instruire si preventie pentru o viata sanatoasa”

Clinica MARIAM va participa la proiectul POSDRU/63/3.2/S/20596 „Instruire si preventie pentru o viata sanatoasa”, proiect derulat de Ministerul Sanatatii in parteneriat cu Institutul National de Sanatate Publica, Colegiul Medicilor din Romania, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti, Institutul Oncologic „Prof. Dr. I Chiricuta” Cluj-Napoca si Centro di Riferimento Oncologico (C.R.O.) di Aviano (Institutul de Cancer Aviano - Italia).

In cadrul acestui proiect vor fi instruiti gratuit, din fonduri europene, 7.332 medici specialisti Medicina de Familie si alte specialitati, obiectivul proiectului fiind cresterea gradului de formare a profesionistilor din sistemul sanitar, prin dobandirea de cunostinte necesare pentru asigurarea implementarii unor programe de screening eficient pentru cancerul de col uterin, colon si san.

Reprezentantul clinicii MARIAM, dr. Bonțe Ovidiu, s-a inscris pentru a fi selectat in cadrul programului „Instruire si preventie pentru o viata sanatoasa”.

Educatie si sprijin pentru sanatatea dentara

Centrul Medical MARIAM isi propune sa ofere servicii complete de stomatologie pentru toti copiii care invata in scolile din Pișchia, Giarmata, Mașloc si Fibiș.

Credem in educatia pentru sanatate si ne dorim sa constientizam populatia cu privire la importanta ingrijirii sanatatii. Prin programele pe care le derulam in colaborare cu scolile din localitatile mentionate mai sus, urmarim sa oferim sprijin copiilor si familiilor acestora, prin acces simplu la servicii de stomatologie la cele mai inalte standarde de calitate.

Facilitati pentru bugetarii din Pișchia, Giarmata, Mașloc, Fibiș, Dumbrăvița, Remetea Mare si nu numai

Centrul Medical MARIAM isi propune sa asigure facilitati pentru bugetarii care functioneaza pe raza comunelor Pișchia, Giarmata, Mașloc, Fibiș, Dumbrăvița, Remetea Mare si nu numai, clinica fiind deschisa la contracte de colaborare cu angajatorii din sectorii public: scoli, biserici, unitati de politie, pompieri, alte institutii ale statului.

O retea performanta de furnizori de servicii medicale

Clinica MARIAM isi propune sa incheie contracte de colaborare cu institutii cu profil medical din tara si din strainatate, pentru a veni in intampinarea rezolvarii problemelor majore de sanatate cu care se confrunta pacientii clinicii.

Ne pasa de sanatatea pacientilor nostri si dorim sa oferim nu doar servicii medicale de calitate, ci si incredere si sprijin persoanelor care se confrunta cu probleme mai grave de sanatate.

Ne dorim sa putem urmari indeaproape evolutia starii de sanatate a pacientilor nostri, sa avem garantia ca am recomandat metodele optime de tratament, cele pe care nu le putem desfasura in cadrul clinicii, si sa mentinem o legatura stransa cu colegii nostri de la alte unitati medicale care vor prelua cazurile transmise de clinica noastra. Astfel, vom putea primi feedback profesionist de la medicii parteneri si vom putea lua cele mai bune decizii cu privire la actiunile care trebuie intreprinse pentru a ne asigura ca pacientii nostri beneficiaza de cele mai bune metode de tratament.

Cunoastem dificultatea cu care se confrunta majoritatea pacientilor din România si mai ales din mediul rural din cauza birocratiei si problemelor serioase legate de colaborarea intre unitatile medicale la care este trimis pacientul. Transmiterea informatiilor si buna colaborare intre medici nu ar trebui sa se numere printre problemele pacientilor cu probleme grave de sanatate.

Clinica MARIAM isi doreste sa sprijine pacientul de la prima vizita la medic pana la ultimele investigatii si interventii medicale si sa urmareasca cu strictete evolutia starii sale de sanatate.

Clinica MARIAM sustine respectarea drepturilor pacientului

De prea multe ori intalnim situatii nefericite doar din cauza lipsei de informare.

Clinca MARIAM se angajeaza sa sustina informarea pacientilor cu privire la drepturile si obligatiile asiguratilor in România, precum si ale pacientului european.

Cel mai adesea nu ne bucuram de toate drepturile pe care ni le ofera statutul de asigurat in sistemul de asigurari de stat sau cel de pacient european. Clinica MARIAM doreste sa sprijine populatia si sa faciliteze accesul la servicii medicale de care orice pacient asigurat ar trebui sa beneficieze gratuit.